Hedeflerimiz

İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları ülkemizin bilim, sanat ve kültür alanlarında aydınlık nesiller yetiştiren öncü bir eğitim kurumudur. İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarının en büyük ayrıcalığı, İTÜ gibi köklü bir markanın gücüyle ve güveniyle yol almaktır. Bu öz güvenle birbirinden farklı başarılara imza atacak, bilimin ışığında, sporu yaşam biçimi haline getirmiş, sportif anlamda ülkemizi tüm dünyaya tanıtan başarılara imza atacak sporcu öğrenciler yetiştirmek, topluma kazandırmak en temel hedefimizdir.

İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında 2008 yılında kurulan Spor Kulübümüzün tüm sporcuları yaptıkları spor sayesinde yenilgiyi öğrenir, yenilmenin yaşamın doğal parçalarından biri olduğunu bilir, hatta yenilerek yenmeyi öğrenirler. Takım ruhunu, paylaşmayı hissederler… İTÜ GVO Spor Kulübü sporcuları, spor yapmanın ötesine geçerek bir yaşam disiplini kazanır.

Kulübümüz, bedenen ve zihnen sağlıklı bireyler yetiştirmek ile birlikte, etik değerleri yüksek, örnek insanî becerilere sahip sporcular yetiştirmeyi, öncelikleri arasında belirlemiştir.

Sporcularımızın; sporun keyifli ve heyecan verici yönlerini keşfetmeleri kadar, disiplinli, takım ruhuna sahip, çalışma azmi yüksek bireyler olmalarına. Sporun ahlakî ve felsefî yönlerini içselleştirmelerine önem vermekteyiz.

Rekabetin; sadece rakiple mücadele etmek olmadığına.

Kaybetmenin; kazanma yolundaki eksikleri fark etmek olduğuna.

Başarı uğruna; ilke ve etik değerlerden ödün verilemeyeceğine inanmaktayız.

Bu değerlere sonuna kadar bağlı kalarak, ülkemizi ve İTÜ GVO’yu temsil eden her sporcu, bizim en önemli gurur ve motivasyon kaynağımızdır,

İLKEMİZ

İTÜ GVO Spor Kulübü; Türk sporuna, çağdaş, sağlıklı, çalışkan, olimpizm değerlerini içselleştirmiş genç nesiller yetiştirmek gayesi ile çalışır.

GÖREVLERİMİZ

Sporcularımıza;

• Sporu sevdirmek ve ömür boyu spor yapma alışkanlığını edindirmek,
  • Etkin ve planlı çalışma alışkanlığı kazandırmak,
  • Öğrenmekten keyif alabilecek etkin çalışma metot ve ortamı sağlamak,
  • Kazanma ve kaybetme duygusunu olgun ve ölçülü yaşamayı öğretmek,
  • Rekabet ve mücadele direnci yüksek bireyler olmalarını sağlamak,
  • Spor felsefe ve ilkelerini bilen ve bunu çevresine yansıtabilen bireyler olmalarını sağlamak,
  • Demokratik, tutarlı, disiplinli ve paylaşımcı bir anlayışla, çağdaş bir yönetim uygulamak,
  • Performans veya başarının niteliği kadar, sonuca ulaşmada gösterilen çabanın da önemli olduğu bir ölçme ve değerlendirme sistemi kullanmaktır.

AMAÇLARIMIZ

Sporcularımızın;

• İnsan hakları ve demokrasi ilkelerine saygılı,
  • Kendini tanıyan, gerçekçi hedefler belirleyebilen,
  • Yeteneklerini geliştirmek için çalışan, bunları kendisinin ve takımının yararına kullanabilen,
  • Çevreyi koruma bilincine sahip, kendine ve çevresindekilere güven duyabilen,
  • Planlı çalışma alışkanlığı olan, serbest zamanlarını etkin ve verimli kullanabilen,
  • Girişimci ve yaratıcı olan ve bunu başarısı için kullanabilen,
  • Yeni durum ve ortamlara kolay uyum sağlayabilen,
  • Bireysel farklılıklara saygılı; farklı görüş, düşünce, inanç, anlayış ve kültürel değerlere hoşgörü ile yaklaşan,
  • Aldığı görevi istekle yapan, sorumluluk almayı bilen, bireysel veya ekip halinde iş birliği içinde çalışan, toplumsal sorunlarla ilgilenen bireyler olmaları hedeflenir.